Almindelige forbrugslånsfælder – Forbrugslån.net

Artikler

lånefeller

Almindelige forbrugslånsfælder

Der er mange, som er faldet i forbrugslånsfælden. Enkelte har glemt at sammenligne tilbud, før de søgte. Andre har optaget mange smålån og kreditter (som er dyrt, totalt set). Nogle har undladt at betale afdrag og er endt med en inkassosag.

Det er vigtigt at sætte sig ind i, hvordan man kan undgå at havne i denne fælde. Gerne i god tid før man signerer en låneaftale. Forbrugslån kan være gode at have, hvis man gør tingene rigtigt.

Glemt at sammenligne forskellige banker.

I vrimlen af banker og lånetilbud er det let at tage fejl. Derfor er der enkelte ting, man altid skal gøre, før man søger. Hemmeligheden er at sammenligne forskellige forbrugslån. Der findes små forbrugslån, og der findes store lån. Reglen om sammenligning er gyldig for alle. Uanset størrelsen på lånet skal man gøre det samme forarbejde. Dette gælder også uanset bankens behandlingstid eller udbetalingstid.

Det, man skal se på i første omgang, er, hvilke vilkår den enkelte bank stiller for et lån. Her kan det variere med aldersgrænser og andet. Når du har fundet de banker, som du opfylder vilkårene hos, kan du søge og derefter sammenligne lånetilbuddene.

Undervurderede udgifter på forbrugslån

En del glemmer at se på de totale udgifter. Det varierer, hvilke udgifter der er med et forbrugslån. Måske har man ikke set på sammenhængen mellem løbetiden og renteniveau. Hvad det vil sige for de totale udgifter.

Vær også omhyggelig med at skelne imellem nominel rente og effektiv rente. Den nominelle rente er udgangspunktet, men ikke den rente du får til slut. Det er den effektive rente, som er interessant. Med den effektive rente vil etableringsgebyr og terminsgebyrer blive inkluderet. Nogle banker har ikke gebyrer, for eksempel Santander Consumer Bank, som udlåner op til kr. 70.000 uden gebyrer.

Rente-eksempler kan kun bruges for at få en idé om prisniveauet. Det er først, når man modtager et tilbud på forbrugslånet, at man får de reelle udgifter. Disse vil variere alt efter, hvordan bankerne vurderer din ansøgning. Hver enkelt ansøgning vurderes individuelt, og hver enkelt ansøger får en kreditvurdering. Ud fra denne vurdering vil bankerne give dig tilbud på et forbrugslån. Det står dig frit for, om du vil afvise eller modtage tilbuddet.

Optaget for store lån

En del låntagere har taget større lån op end nødvendigt. Søg derfor ikke om lån større end den sum, som du reelt har behov for. Renterne på lånet kan godt være lave, men på et stort lån kan de totale udgifter godt blive store.

Når du har fået lånet og skal betale det af – hvad så med at betale det af lidt hurtigere end beregnet? Det vil over tid spare dig for en del udgifter. Det gælder specielt, hvis det er et stort forbrugslån med lang løbetid. Selv nogle hundredlapper her og der vil være en hjælp.

Er du usikker på, hvilket beløb, du har brug for? Så kan forbrugskredit være en løsning. Blandt andet kan Komplett Bank og Online24 tilbyde lignende rabatter. Det vil sige, at du søger om en lånebeløb, men du betaler kun renter for det beløb, du benytter. Du kan bruge noget af lånet (eller det hele) og så indbetale det. Indenfor en vis periode behøver du ikke at søge igen, hvis du vil forny kreditten.

For mange smålån

Har du mange smålån, vil det blive dyrt over tid. Derfor vil det være et økonomisk smart træk at samle smålånene. Det gør man ved at refinansiere. Tilbud om refinansiering kan du finde hos en række banker. Banker som Bank Norwegian, samt lånerådgivere som Ferratum, kan hjælpe dig med dette.

Endt op med for sen betaling og inkasso

Betal dine afdrag og udsæt ikke betalingen. Glemmer du et afdrag, er det ikke en katastrofe, men det bør undgås af hensyn til din kreditværdighed. Banken sender dig et rykkerbrev, og sagen er løst, så snart du har betalt. Det er, når du ikke betaler rykkerbrevene, at kravet går videre.

Når du modtager krav fra et inkassobureau, er det endda muligt at komme ud af det. Der er en lovfæstet frist på 14 dage, før sagen bliver retslig. Betaler man ikke indenfor de 14 dage, eller gør indsigelse, da er inkasso og for sen betaling et faktum. Ved indløsning af kravet skal for sen betaling slettes automatisk.

Er du havnet i en lignende situation? Enkelte tilbyder forbrugslån for at løse en inkassosag. Blandt andet lånerådgiverne Santander Consumer og Ferratum. Disse forbrugslån kræver sikkerhed som pant i egen bolig eller lignende aktiver.

Undgå forbrugslånsfælden

Selvsagt ønsker ingen at komme ud for en vanskelig økonomisk situation. En kort opsummering af, hvordan du undgår dette, vil hermed være; sammenlign lånetilbud, se på de totale udgifter, lån ikke mere end du behøver, betal hurtigere ned på lånet og lad ikke ubetalte krav gå videre til rykker- og inkassosager. Dukker der problemer op med betalingen, så kontakt banken. De allerfleste banker er villige til at hjælpe dig med at finde en løsning.