Bådlån – Forbrugslån.net

Artikler

lån til båd

Bådlån

Er din største drøm at købe en båd? Drømmer du om en hurtig speedbåd til solrige dage på vandet? Eller drømmer du om en sejlbåd, der kan tage dig og dem, du holder af med på nye opdagelser? Uanset hvilken type båd du drømmer om, kan det være svært at få råd til en sådan. Ikke nok med at både er utrolig dyre, så kræver de ligeledes en hel del vedligeholdelse, som også koster penge.

Selvom en båd kan være en dyr investering, følger der ligeledes en masse gode stunder med. Derfor er det slet ikke en dårlig idé at føre drømmen om en båd ud i livet. Hvis du ikke selv har råd til at betale hele båden, er der heldigvis hjælp at hente. Du kan nemlig sagtens tage et lån til at finansiere hele eller dele af din drømmebåd. Undersøg markedet online eller søg hjælp i banken. I denne artikel får du nogle gode råd med på vejen til køb af drømmebåden.

Lån penge – Banken vs. online

Inden du ansøger om optagelse af et lån, bør du beslutte, hvorfra dine lånte penge skal komme. Her har du overordnet set to muligheder – henholdsvis de fysiske banker eller de online låneudbydere. Ydermere har du dog også muligheden for at låne pengene hos familie og venner. Dette vil ofte være en billigere løsning, der dog kræver meget klare retningslinjer for tilbagebetaling.

Hvis du overvejer at låne pengene til din kommende båd i banken, er det fordi, du ønsker rådgivning og hjælp til at finde det rette lån og ligeledes en sikkerhed omkring, at din økonomi kan klare at betale af på lånet løbende. Dog er en af ulemperne, at banken ofte vil være mere skeptisk omkring dit lån, hvorfor du skal være god til at retfærdiggøre vigtigheden af, at du skal låne penge til en båd.

Hvis du derimod overvejer at låne pengene hos en af de mange online låneudbydere, er det fordi, du gerne vil have så meget frihed som muligt. De online låneudbydere er nemlig ligeglade med, hvad de lånte penge skal bruges til. En af fordelene ved at låne penge online er desuden, at du kan ansøge om optagelse af lånet hjemmefra.

Find det rette lån til drømmebåden

Der er ikke mange danskere, der sidder inde med penge nok til at finansiere en båd. Derfor er det da også helt naturligt at ty til et lån, når drømmen om en båd skal indfries. Dog kan det godt betale sig at spare lidt penge op, inden du begiver dig ud i at optage lån.

Der findes nemlig specifikke bådlån, som er helt ideelle, når du skal låne til en båd. Dog er det de færreste af disse bådlån, der kan låne dig penge til hele bådens pris. Derfor vil det ofte være yderst fordelagtigt, hvis du selv kan spare omkring 20% af bådens værdi op og således kun låne til 80% af bådens værdi. Hvis det ikke kan lade sig gøre at spare de 20% af bådens værdi op, kan du altid låne pengene fra en anden låneudbyder. Her kan du eksempelvis ansøge om at optage et af de mindre forbrugslån såsom kviklån, hurtiglån, mikrolån eller SMS lån. Dette kan dog gå hen og blive en forholdsvis dyr løsning, da renterne ved disse lån, kan være forholdsvis høje. Derfor henvender disse lån sig i højere grad til mindre investeringer såsom telefonkøb, computerkøb eller lignende.

Hvem kan få et bådlån?

Den første forudsætning, for at du kan låne penge til en båd, er, at du er fyldt 18 år. Nogle låneudbydere kan dog kræve, at du er ældre end 20 år. Derfor kan vigtigheden af at læse låneudbydernes vilkår og betingelser ikke understreges nok. Derudover vil de fleste låneudbydere kræve, at du har en fast indtægt. Husk på, at låneudbydere er virksomheder ligesom alle andre, der ønsker at tjene penge. Derfor er det ikke en rentabel forretning, hvis låneudbyderne låner penge ud til personer, der på ingen måde kan betale pengene tilbage igen. Derfor vil de fleste banker kræve, at du kan stille en form for sikkerhed i forbindelse med dit lån. Men igen – tjek de enkelte bankers og låneudbyderes krav til dig som låneudbyder.

Hvis din økonomi er sund og fornuftig, hvis du har et job med fast indtægt, og hvis du er over 18 år, vil sandsynligheden for, at du kan låne penge til din drømmebåd være stor.

Sammenlign og find det rette bådlån

Har du besluttet dig for, at et lån til drømmebåden er det rette? Har du svært ved at overskue lånemarkedet? Fortvivl ikke – lånemarkedet er stort og uoverskueligt, da der findes et væld af låneudbydere, men heldigvis kan du benytte en af de mange online sammenligningsoversigter, hvis du er på udkig efter et online bådlån.

Hvis du derimod er på udkig efter det bedste bådlån i banken, kan du vælge at lave flere forskellige aftaler med banker, og høre hvad de hver især kan tilbyde dig.

Uanset hvilken metode du vælger, bør du overveje faktorer såsom renter, afbetalingsperioder, øvrige omkostninger ved lånet og ikke mindst dine muligheder for at optage lånet. Derfor vil det automatisk tage lidt tid at finde det bedste bådlån, der passer til dine behov og krav. Den første anbefaling lyder derfor på, at du bør bruge noget tid på at undersøge markedet godt og grundigt og indhente flere forskellige tilbud, som du kan sammenligne. Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte med at undersøge tilbud på lån, kan du vælge at undersøge nogle af de poplære låneudbydere såsom Bank NorwegianIkano Bank, Ferratum og Lånlet, der alle tilbyder skarpe priser.

Sådan finder du et lån til den bedste pris

Har du en velfungerende økonomi? Er du udelukkende på udkig efter det bådlån, der vil være billigst for dig? Hvis din økonomi er sund, og du netop har overskud i budgettet til ikke at skulle tænke på afbetalingsperioder og lignende, bør du kigge på lånets ÅOP. ÅOP er lånets årlige omkostninger i procent. Dette tal er direkte sammenligneligt mellem alle de lånetilbud, du har. Tallet indbefatter alle omkostninger, hvorfor du ikke skal bekymre dig om øvrige udgifter ved lånet, som du overser, når du sammenligner. Derfor kan du sammenligne forskellige tilbud fra låneudbyderne og se hvilket tilbud, der har den laveste ÅOP. Det vil være en fordel for dig at låne til omkring 80% af båden og selv smide de resterende 20% i.

Selvom din økonomi er sund og velfungerende, bør du altid lægge et budget, inden du ansøger om et lån.