Fordele ved forbrugslån – Forbrugslån.net

Artikler

lån og fordel

Fordele ved forbrugslån

Markedet for forbrugslån er i stadig vækst. Hvert år kommer der nye og bedre tilbud. Det er en fordel for dig som bankkunde, når konkurrencen bankerne imellem bliver større, og du dermed vil kunne opnå bedre rentetilbud. Det giver flere chancer for at kunne finansiere store og små projekter. Her er fem af de mange fordele ved forbrugslån.

1. Forbrugslån er til alle formål

Usikrede lån findes i flere former og størrelser. Nogle banker har specialiseret sig i små og hurtige lån. Andre banker kan tilbyde forbrugslån op til kr. 500.000, for eksempel Bank Norwegian og Lendo. Nogle lån findes som en forbrugskredit. Denne form for lån kan du finde blandt andet hos lånerådgiveren Santander Consumer og Ferratum.

Beløbet, du låner, kan benyttes til hvad som helst. Et usikret lån er ikke bundet op på en speciel investering, sådan som et boliglån vil være. Det kan være en ferierejse, depositum på et køb, egenkapital til bolig, renovering eller brugsgenstande, du har brug for, som båd, men ikke har tid til at spare op til.

2. Hurtigt og enkelt at få lov at låne

Når du skal søge om at få et forbrugslån, gøres det enkelt på bankernes hjemmesider. Dermed kan man sidde hvor som helst og sende en ansøgning. Årsagen til, at søgeprocessen går hurtigt, er ikke bare, at det sker online. Det skyldes også brugen af NemID til signering af ansøgningen og låneaftalen. At benytte NemID gør det enkelt også for bankerne. De får en bekræftelse på, at du er den du er, samtidig med det er elektronisk signering en sikkerhed for dig.

Svar på ansøgningen har du ofte i løbet af nogle minutter, og udbetalingen af lånet sker som regel enten samme dag, eller normalt indenfor 3 dage.

3. Nemt at finde det bedste lån

Bankverdenen konkurrerer nu om at få dig som kunde. Det er slut med den tid, da man måtte «snakke godt» for den lokale sparekasse. Nu er det bankerne, som «snakker godt» for dig. Når du vil have et forbrugslån, er dette en stor fordel. Det betyder, at du kan forhandle og lede dig frem til gode tilbud.

Når du skal finde lånet, du vil have, så udnyt mulighederne. Inden du sender en låneansøgning, så sammenlign de forskellige banker. Sammenlign renteeksempler med hinanden og se på de totale udgifter. Vær opmærksom på at eksemplerne kun giver et fingerpeg om, hvad banken tilbyder. Det endelige tilbud får du, når du modtager låneaftalen.

Søg gerne lån hos flere banker samtidig. Det vil give dig et godt sammenligningsgrundlag. Et lånetilbud er ikke bindende, før du har signeret låneaftalen. Derfor står det dig frit for at søge hos så mange banker, du ønsker. Bruger du en lånerådgiver, vil du modtage flere lånetilbud gennem en enkelt søgning.

4. Mulighed for hurtig refinansiering

At optage et forbrugslån kan give dig økonomiske fordele, hvis du har anden gæld. Mange banker kan tilbyde dig et forbrugslån til at indløse flere smålån og kreditkortgæld (refinansiering). At refinansiere vil give lavere renteudgifter totalt set. Det vil over tid spare dig for adskillige kroner. Det gælder specielt, hvis du sidder med en dyr kreditkortgæld, som du ikke kan betale af. Kreditkort har ofte renter omkring 20 – 30 %, mens et forbrugslån kan have effektive renter fra 5 % og op til maksimalt omkring 20 %. Man skal have en ganske dårlig kreditscore for ikke at få bedre renter på et refinansieringslån, end det kreditgælden koster.

Fordi forbrugslån til dette formål kan skaffes på dagen, giver dette en mulighed for at kvitte en inkassosag på rekordtid. Det er ofte også en gunstig løsning for de, som ikke har mulighed for at refinansiere ved at udvide et boliglån.

5. Fleksible betalingsløsninger

De fleste banker har tilbud om betalingsudsættelse eller afdragsfrie måneder. Det kan være til nytte i for eksempel den måned, hvor du skal på sommerferie, i juletiden, eller i andre perioder, hvor du har ekstra store udgifter. Men når det er sagt, så gør udsættelse af afdragene, at totaludgifterne på et hvilket som helst lån bliver højere. Brug derfor kun betalingsudsættelser, når du virkelig behøver det.

I modsat fald, når du har råd til det, kan du betale mere ind på et forbrugslån, uden at der kommer ekstra omkostninger. Du kan også indfri hele lånet når som helst, hvis du har muligheden. Hurtigere tilbagebetaling lønner sig altid, uanset hvilken type lån du har.