Værd at vide om kassekredit – Forbrugslån.net

Artikler

Værd at vide om kassekredit

Der kan være mange årsager til, hvorfor du netop står og mangler penge. Det kan være, at du netop har fundet de sko, du længe har ønsket dig, på tilbud, eller det kan være, du mangler en ny computer nu og her, fordi den gamle netop er gået i stykker. Uforudsete udgifter eller gode tilbud er svære at komme uden om i dagens forbrugersamfund. Det kan dog til tider være svært at få pengene til at slå til.

Heldigvis er det blevet mere og mere almindeligt at optage lån til mindre forbrugsgoder i Danmark. I samme forbindelse er der derfor opstået et væld af online låneudbydere af kviklån, SMS lån, hurtiglån og mange flere. Det kan være en jungle at finde rundt mellem alle de forskellige lånetilbud, når man er på udkig efter et lån. De færreste ønsker nemlig at blive snydt eller komme til at betale en alt for høj pris for at låne penge.

Hvad er det?

Hvis du netop er en person, der indimellem falder over et godt tilbud, og derfor bliver fristet til at optage et af de små online forbrugslån, kan det måske være fordelagtigt for dig at få en konto med kassekredit i stedet for. En konto med kassekredit giver dig mulighed for at bruge flere penge end dem, du har på din konto uden at skulle kontakte banken eller en af de mange online låneudbydere, hver gang du skal købe noget nyt.

En kassekredit fungerer således, at du laver en aftale med din bank om at få en konto med kassekredit. Når du så en dag står og mangler penge, kan du blot låne disse penge uden at kontakte banken. Ved en konto med kassekredit behøver du derfor ikke på forhånd at vide præcist, hvor mange penge du ønsker at låne. En af fordelene ved kassekredit er, at du kun betaler renter for de penge, du rent faktisk låner. Ofte vil banken og dig indgå en aftale om et maksbeløb, men hvis du ikke låner hele maksbeløb, skal du heller ikke betale renter for hele beløbet.

Hvem kan få det?

De fleste mennesker med en fornuftig økonomisk situation kan få en konto med kassekredit. En konto med kassekredit oprettes, hvis du har en fornuftlig økonomi, så det er realistisk, at du kan betale pengene tilbage. Desuden er det hos alle banker et krav, at du skal være minimum 18 år gammel for at få en sådan konto. Da der kan være forskellige regler fra bank til bank, anbefales det, at du undersøger hvilke vilkår og betingelser, der gælder hos din bank. Du kan eventuelt undersøge bankens hjemmeside, inden du aftaler et møde med din bankrådgiver. Således er du bedre informeret om netop din banks krav og betingelser og kan bedre forsikre, at du ikke møder forgæves op og får et nej.

Hvordan får du en konto med kassekredit?

De fleste banker og pengeinstitutter tilbyder kontoer med kassekredit. Derfor kan du blot henvende dig i din bank, hvis du er tilfreds med denne. Ellers kan du nemt finde en anden udbyder online. Kontoen med kassekredit vil ofte blive knyttet til din lønkonto, så du automatisk betaler af på din gæld, når du får løn. Dette sikrer, at du ikke bruger dine nylig indtjente penge på unødvendige ting. Brugen af en konto med kassekredit er særlig nyttig, når der sker uforudsete udgifter, som din økonomi ikke kan bære, eller når du falder over et godt tilbud, som du bare ikke må gå glip af. Du har nemlig mulighed for at slå til med det samme i stedet for at skulle vente på, at et hurtig lån går igennem.