Refinansiering | Forbrugslån.net

Refinansiering

Refinansiering er enkelt. Du tager et nyt lån for at udbetaling et eller andre lån. Det nye lån skal have lavere renteomkostninger, for at det skal betale sig at refinansiere. Dette skal vurderes ved at sammenligne omkostningerne ved at begynde et nyt lån for refinansiering. Det kan, for det meste, betale sig, og vi taler for det meste om betydningsfulde besparelser.

Skaf bedre renter ved forbrugslån

Rentebetingelserne på forbrugslån afhænger af den individuelle vurdering, som hver bank foretager, når du søger et forbrugslån. Mennesker, der har høj kreditværdighed ender normalt med lavere renter end dem, der har en lavere kreditværdighed. Derfor er det normalt, at det lån du ville have taget i går kunne have haft bedre renter, hvis du havde søgt om det samme forbrugslån i år, da din kreditscoring dermed ville have forbedret sig. Udover dette, kunne rentebetingelserne indenfor kreditmarkedet, også været lidt bedre, blandt andet på grund af ændringen af den officielle bankrente. Hvis du befinder dig i en lignende situation, vil det højst sandsynligt kunne betale sig for dig at refinansiere.

Undersøg betingelserne regelmæssigt

Flere økonomiske eksperter anbefaler, at man jævnligt undersøger, hvilke rentebetingelser man kan få på sine eksisterende lån. Hvis forskellene iblandt betingelserne er store, vil en refinansiering være en rigtig god løsning. Det er selvfølgelig rigtig nok, at små ændringer på renter fjerner de fleste punkter, og at de nye omkostninger gør, at det ikke kan betale sig at refinansiere, men normalt er det det stik modsatte, der sker. Hvis du refinansierer et lån, som du har 14 % rente på til et nyt lån med 12 % som rente, vil du kunne spare kr. 200 årligt for hver kr. 10.000 i lån. Hvis du har store forbrugslån, eller hvis renteforskellene er større, kan du nemt spare flere tusinde af kroner årligt. Det kan derfor stærkt anbefales at undersøge rentebetingelser hos banker.

Konkurrence mellem banker

En anden god grund til, hvorfor det nemt kan betale sig at sammenligne betingelserne for forbrugslån samt lån til refinansiering er at der stor konkurrence mellem banker indenfor dette område. Andre banker ville med glæde overtage dit forbrugslån, som du har fået hos en konkurrerende bank, da du anses for at være en attraktiv kunde. Hvis du derimod søger om refinansiering, vil denne nye bank sandsynligvis forsøge så vidt muligt at give dig bedre betingelser end de, du allerede har.

Saml flere kviklån og smålån

I dag findes der mange, der har flere forbrugslån og ofte fra vidt forskellige banker. I disse tilfælde kan rentebelastningen blive meget tung, da man kommer til at betale flere gebyrer. Hvis man refinansierer og samler disse lån, kan man spare stort, både på renter og på gebyrer. Det gælder især for dyre smålån, der er blevet taget imod i meget presserede situationer, hvor man havde behov for kontanter med det samme, eller i tilfælde af kreditgæld.

Hvor kan jeg refinansiere lån?

De fleste banker, der tilbyder forbrugslån byder også på refinansiering. De eneste banker, der ikke gør det er normalt dem, der kun byder på smålån. Du kan, med andre ord, refinansiere et lån modtaget fra Bank Norwegian eller Nordea hos de fleste af deres konkurrenter, eller omvendt, hvis det skulle være. Det er selvfølgelig også muligt at refinansiere i den samme bank. Du skal bare være opmærksom på, at rentebetingelserne normalt ændrer sig med tiden. Det kan du læse mere om senere hen i artiklen.

For at gøre det nemmere for dig at finde billigere forbrugslån til fordel for refinansiering, er der mange der bruger lånemæglere. Det er firmaer, der indhenter lån tilbud på dine vegne fra mange forskellige banker. Det koster normalt ikke ekstra, og det kan derfor betale sig at opsøge dem. Lendo og Ferratum er populære eksempler på erfarne og dygtige banker. Begge af disse banker samarbejder med mere end 10 forskellige banker, så én ansøgning kan give dig mange tilbud.

Lavere renter ved bedre kreditscoring

Kreditscoringen, som vi nævnte i starten har mange forskellige faktorer, og de kan ikke altid påvirkes (som alder f.eks.). Men du kan derimod påvirke faktorer, som f.eks. indtægter, betalingshistorik og flyttemønster. Hvis du for eksempel kommer af med udestående kreditgæld, før du søger om refinansiering af et forbrugslån, vil det give gode resultater for dig. Det samme gælder også, hvis du betaler dine regninger i god tid, da det kan forhindre gæld og, hvad der er værre.

Har du indtægter, som kredit agenturerne ikke har kendskab til? Der kan, for eksempel, være tale om indtægter fra en hobby, boligudlejningen eller lignende). Hvis det er tilfældet, skal du oplyse det, når du søger om lån til refinansiering. Selv de mindste ændringer på ens kreditscoring kan have betydningsfulde konsekvenser for dig såsom lavere renter.