Hvad er et kviklån? – Forbrugslån.net

Artikler

hva er et lån uten sikkerhet

Hvad er et kviklån?

Lån uden sikkerhed

Et kviklån er et lån uden sikkerhed i en finansiel institution, som oftest en bank. Det at lånet er usikret betyder, at man slipper for at stille sikkerhed i ejendele som for eksempel hus,bil eller båd, som er almindeligt for andre typer lån. Med et kviklån kan du bruge pengene til, hvad du vil, for eksempel køb af ny båd, ny bil eller ferie. Bankerne spørger ikke, hvad du har tænkt dig at bruge pengene til, eftersom lånet alligevel er usikret.

Højere rente end et almindeligt lån

Eftersom lånet ikke har nogen sikkerhed som for eksempel i dit hus, så er renten også noget højere. Banken, som har udstedt lånet, må sikre sig mod at tabe penge, hvis for eksempel en låntager ikke kan klare at tilbagebetale lånet, og derfor er renten på lånet højere.

Lånebeløb og renter

Lånebeløb på lån uden sikkerhed varierer meget fra kr. 1.000 til kr. 350.0000. Løbetiden varierer også fra måneder (Folkia) op til 15 år. Den effektive rente starter fra ca. 8 % og stiger til 30 % per år afhængigt af hvilken bank du søger i, men også afhængigt af din økonomiske situation. Som regel betyder dette, at jo højere indtægt du har, jo lavere rente får du, eftersom banken så ser mindre risiko i at udlåne penge til folk med højere indtægt.

Der eksisterer i dag over 30 banker i Danmark som tilbyder forbrugsfinansiering. Før du foretager et valg, er det vigtigt, at du sammenligner flere kviklån for at finde det bedste alternativ til dig.