Oftest stillede spørgsmål vedrørende forbrugslån – Forbrugslån.net

Artikler

spørsmål om lån

Oftest stillede spørgsmål vedrørende forbrugslån

Hvordan afgør banken, om de vil give mig et lån?

Hvorvidt udlåneren vælger at låne pengene ud eller ej, baseres på en kreditvurdering, der ofte foretages af firmaet eller banken selv. Her er det meget vigtig, at du svarer ærligt på alle spørgsmål vedrørende arbejdsgiver, indtægter og udestående lån. Disse oplysninger bliver højst sandsynligt slået op, og opdager banken nogle uoverensstemmelser, er det næsten lig et afslag på lånet.

Kan jeg få et lån, selvom jeg har mange betalingsanmærkninger?

Ja, nogle forbrugslån er gjort tilgængelige for personer med betalingsanmærkninger. Men er du i en sådan situation, bør du vurdere, hvorvidt det vil være ansvarligt at få et nyt lån. Personer med dårlig kredit pålægges oftest en højere rente end dem med en bedre økonomi, selvom du dog kan være heldig at opnå næsten samme vilkår.

Hvor findes det bedste forbrugslån?

Den simple løsning er at gå ned og få en snak med din lokale bank. Oftest er de større banker ikke de mest konkurrencedygtige med hensyn til forbrugslån.

I din søgning efter gode lån kan du tage udgangspunkt i vores sammenligning af forbrugslån. Øverst i tabellen er der mulighed for at sortere efter effektiv rente, lånegrænse og etableringsomkostninger. Lån på internettet har en høj konkurrencedygtighed, da de nemt kan sammenlignes af forbrugerne, og er derfor ofte de bedste.

Hvordan vurderer jeg, om renten på mit lån er god?

Der er stor variation på den effektive rente udlånere imellem. Renten kan både op- eller nedjusteres, man siger, den er flydende i forhold til Danmarks Nationalbanks officielle rente. I øjeblikket ligger denne på 0,65 %. Så lav en rente kan du ikke forvente at få, men de bedste forbrugslån derude har en rente på ca. 5 – 6 %.

Hvad hvis jeg ikke formår at tilbagebetale mit lån?

Kan du ikke tilbagebetale dit lån og står uden nogen form for forsikring, må du tage kontakt til udlåneren. Forklar dem situationen og forsøg at få en aftale på plads som giver dig længere tid eller en mere fordelagtig tilbagebetaling på lånet. Oftest er banken samarbejdsvillig, da denne har interesse i at få pengene tilbage.

Hvad er formålet med forbrugslånet?

Som navnet røber det, er du fri til at forbruge pengene, som du ønsker – naturligvis uden at benytte lånet til nogen form for kriminelle handlinger. Mange investerer deres forbrugslån i umiddelbare nødvendigheder, weekendoplevelser, ferie, båd, istandsættelse af hjemmet, en ny bil, hvidevarer og lignende. Nogle benytter sig også af lånet som egenkapital til køb af boligen.

Hvor ligger grænsen for størrelsen af mit lån?

Forbrugslånene, du finder i banken, ligger ofte fra kr. 5.000 og op mod kr. 500.000. En lavere grænse på ca. kr. 50.000, som maksimal lånegrænse, findes hos dem, der specialiserer sig i mindre summer. Tilhørende denne gruppe findes finansieringsselskaber med deres såkaldte mikrolån, hvor lånegrænsen ligger omkring kr. 5.000 til kr. 6.000. Det forventes så også, at disse er tilbagebetalt inden for relativt kort tid. Der er dog flere ting, der spiller ind på grænsen for dit lån.

Hvor lang er løbetiden?

Løbetiden for dit forbrugslån er valgfrit inden for bestemte rammer. Med et lån på flere hundredetusinde kroner kan du forvente en maksimal løbetid på 15 år. Er beløbet lavere, forkortes den maksimale løbetid oftest også. For de førnævnte mikrolån kan du risikere en løbetid på kun 45 dage.

Hvor hurtigt udbetales pengene?

Du kan være heldig og få udbetalt pengene allerede på dagen. Alt dette afhænger af flere faktorer såsom hvilket tidspunkt på døgnet du ansøger, hvor hurtigt dine underskrevne lånepapirer afleveres og banken, du foretager lånet i. Normalt udbetales pengene mellem 1 og 3 dage.

Hvad koster et forbrugslån?

Prisen afhænger både af banken men i høj grad også af din økonomiske baggrund. Har man en høj kreditscore, tilbydes man bedre renter end dem med lav score. I prisen lægges også etableringsgebyr og langsigtede omkostninger. Almindelige, større forbrugslån starter derfor ofte med en effektiv rente på ca. 8 %, der vil nærme sig 20 %, alt efter din kreditscore, størrelsen af dit lån og løbetiden.

Kreditvurderes jeg?

Som forbrugslåner er der ingen vej uden om en kreditvurdering, der både bestemmer om du får et lån i første omgang og i så fald til hvilken rente. Dette er gældende for alle typer finansiering.

Hvilke krav stilles til mig som ansøger?

For at få et forbrugslån skal man være myndig – altså over 18 år. Nogle udlånere har dog rykket aldersgrænsen yderligere til 20 år eller mere, dog som regel ikke højere end 25 år. En vis årlig indtægt er også et krav. Her iberegnes også huslejeindtægter. Ansøgeren skal bo i Danmark og være dansk statsborger. Mange banker ser også, at du ingen betalingsanmærkninger har, men der er undtagelser.

Hvad er en medansøger?

Det kan være din værelseskammerat, ægtefælle eller lignende, der bliver din medansøger. Vedkommende søger forbrugslånet sammen med dig, og I bliver begge juridisk ansvarlige for at tilbagebetale lånet. Dette giver større chancer for at få godkendt lånet, da den samlede kreditscore normalt forbedres med en medansøger.

Hvad er brugskredit?

Som alternativ til forbrugslån tilbyder nogle banker brugskredit. Her bestemmer du selv hvor meget af dit lån, der skal være tilgængelig til forbrug, og der vil kun være renter på denne del. Har du intet afsat til dette, kan du derfor have penge stående uden at skulle betale renter. Herudover kan din brugskredit fornys uden at skulle gentage hele ansøgningsprocessen.

Hvad er minilån?

Minilån er lillebroren til forbrugslånet. Begrebet minilån giver ikke en klar udmelding angående størrelse men ligger som udgangspunkt under kr. 10.000.

Hvad er at foretrække: Forbrugslån eller kreditkort?

Kreditkortets funktion er som en praktisk betalingsmåde, der kan give tilgang til gode rabatter. Det anbefales dog ikke at benytte sig af kortet til lån over længere tid. Efter af de 50 rentefrie dage går renterne på den brugte kredit. Sådanne renteomkostninger vil være væsentligt dyrere end de fleste forbrugslån. Er løbetiden på halvanden måned eller mere, bør man altså overveje forbrugslånet. Læs mere om forbrugslån og kreditkort.

Er det muligt med forbrugslån i udlandet?

Du kan godt få et forbrugslån i udlandet. Det er specielt nemt i Sverige, da Danmark og Sverige har et godt samarbejde. Udlånere vil også ofte tjekke RKI ved lån til danskere.

Hvilken funktion har lånemægleren?

En lånemægler sørger for at samle tilbud på forbrugslån for dig i samarbejde med flere banker. Sådan et selskab kan repræsentere over ti banker, og kan gennem blot én søgning give dig et dusin lånetilbud. Som søger betaler du ikke for ydelsen.