9 tips for at undgå inkasso – Forbrugslån.net

Artikler

9 tips for at undgå inkasso

Har du opdaget en ubetalt regning, eller er der dukket et inkassovarsel op med posten? I så fald er det ikke for sent at gøre noget ved det, og man behøver ikke at stikke hovedet i busken allerede nu. For det de fleste ikke er klar over, er forskellen mellem et inkassovarsel og en inkasso. Førstnævnte er nemlig bare et varsel om, at hvis du ikke betaler det ubetalte betalingspåkrav inden kort tid, så går sagen til inkasso.

Med andre ord er det fuldt ud muligt at undgå inkasso, selv om man måske tror, at det er for sent. Her skal vi komme med vore ni bedste tips og råd for at undgå inkasso, hvis man har fået et inkassovarsel med posten eller regner med, at der dukker et til op.

Betal dine regninger!

Det mest enkle tips er måske oplagt, men der er nogle, som har brug for at høre det igen. Hvis man betaler sine regninger på det rette tidspunkt, så vil man undgå inkasso. Så enkelt er det faktisk – og derfor bør man ikke bestille varer eller tjenester uden at betale det på forhånd.

Kan du låne penge for at betale regninger?

Hvis du ved, at du kommer til at få flere penge i fremtiden, men du har en regning, som skal betales nu, så kan det være en kortsigtet løsning at betale den med et forbrugslån (Se her en oversigt over aktører) eller et kreditkort. Så undgår du inkasso og al postyret, og får desuden betalt af på lånet med lidt ekstra i renter og gebyrer.

Vent ikke på rykkerne

Det er ikke sådan, at et firma er pålagt at sende en rykker ud på en ubetalt regning, selv om de fleste danske firmaer vælger at gøre dette. De kan nemlig sende et inkassovarsel lige efter, at forfaldsdatoen er passeret, og derfor er det vigtigt, at du ikke går og venter på en rykker, før du betaler. Mange gør dette, og de bliver så overrasket, når et inkassovarsel ligger i postkassen.

Hav altid en buffer

Mange lærer først, når det er for sent, hvor rart det er at have lidt penge på kontoen. Man bør altid sætte penge af, sådan at man har noget, når uforudsete situationer opstår. Så vil du nemt kunne undgå både inkasso og betalingsanmærkninger.

Er inkassokravet lovligt?

Det første, man bør gøre, når man får et inkassovarsel, er at tjekke om det faktisk stemmer. Måske har du slet ikke bestilt dette produkt eller denne tjeneste, eller også har du allerede betalt den. I mange tilfælde kan der godt være sket en sådan fejl, og så gælder det om at sende et sagligt brev tilbage til inkassobureauet og til den, som indkræver pengene. Måske viser det sig, at der er sket en fejl.

Inkasso uden et inkassovarsel?

Mange danskere oplever, at de får et betalingspåkrav og inkasso, selv om de ikke har fået noget skriftligt inkassovarsel. Dette er ulovligt, og man behøver følgelig ikke at betale kravet. Du skal nemlig modtage et inkassovarsel i posten før selve inkassoen.

Hvis du ikke kan betale…

Så vil det kunne betale sig at bide i det sure æble og spørge venner eller familie om at låne lidt penge. For hvis du låner af dem, så slipper du for at betale renter og gebyrer og eventuelt andre ekstraomkostninger, som løber på forfaldne regninger

Snak med inkassofirmaet

Hvis du først har oplevet et inkassovarsel eller et krav om inkasso, så nytter det ikke at vende ryggen til og ignorere det. Du er nødt til at tage kontakt med enten inkassofirmaet eller selskabet, du købte varen/tjenesten af, og høre, om de kan lave en aftale om afbetaling. Det er ikke sikkert, at der skal mere end en kort telefonsamtale til.

Betal tilbage så hurtigt som muligt

Hvis man ikke kan undgå inkasso, så vil man få en betalingsanmærkning i sit navn. Dette vil hindre dig i at kunne optage lån i banken – hvad enten der er tale om et almindeligt forbrugslån eller et boliglån. Det kan også hindre dig i at få kreditkort, mobilabonnement og indkøb på faktura. Derfor er det vigtigt, at du betaler betalingspåkravet, så hurtigt som muligt for at slette anmærkningen og inkassosagen.