Almindelige formål, som danskere bruger forbrugslånet til | Forbrugslån.net

Artikler

formål med lån

Almindelige formål, som danskere bruger forbrugslånet til

I princippet kan man bruge et forbrugslån til akkurat hvad man vil. Banken spørger ikke efter formålet med lånet, og man behøver heller ikke at stille sikkerhed i fast ejendom. Hvor stort forbrugslån man kan søge om, afhænger af hvilken bank man henvender sig til, og hvor kreditværdig man selv er. Lånebeløb er muligt fra minimum kr. 5.000 til maksimum kr. 500.000.

Nedenfor kan du læse mere om 6 almindelige ting, som danskere bruger forbrugslånet til:

Renovering

Et meget almindeligt formål at anvende forbrugslån til er renovering af boligen. Det at renovere et køkken eller bad er især dyrt. For det første er det dyrt at skaffe nye møbler, og for det andet er det for de fleste nødvendigt at få fagfolk til at udføre hele eller dele af jobbet. Hvis man ikke har sparet op til dette igennem længere tid, må man finansiere det på en anden måde. At optage et lån til renovering vil derfor for mange være en mulig løsning.

Også ved andre renoveringsprojekter er der mange, som vælger at finansiere det ved hjælp af et forbrugslån. Nogle eksempler kan være lægning af nyt gulv, montering af varmekabler eller udskiftning af punkteret vinduer.

Båd og bil

Mange danskere optager også lån uden sikkerhed til båd eller lån til bil. Flere låneudbydere har specialiseret sig i denne type lån, blandt andet Santander Consumer, hvor du kan låne både med og uden sikkerhed.

Refinansiering

Hvis man har flere smålån eller kreditkortgæld, kan det være fornuftigt at refinansiere ved hjælp af et forbrugslån. Ved at samle mikrolån eller smålån til et større lån, bliver det lettere at bevare overblikket. Desuden giver man sig selv en større økonomisk handlefrihed ved, at man både får et samlet, lavere månedligt afdrag – samt lavere renteudgifter. Mange smålån og kreditkort har en meget høj og effektiv rente, og i det lange løb kan det blive trættende at betale af på gælden. Refinansiering, ved hjælp af et samlet forbrugslån, kan så være en god og praktisk løsning.

Uforudsete udgifter

De fleste oplever fra tid til anden at blive konfronteret med uforudsete udgifter. Vaskemaskinen kan pludselig strejke, eller man får en høj værkstedsregning for bilen på et uheldigt tidspunkt. Et tandlægebesøg, som blev meget dyrere, end man havde forestillet sig, er også noget, som mange har erfaring med. Hvis man ikke har taget højde for lignende udgifter, bliver løsningen for mange at søge om et forbrugslån. Forbrugslånet gør, at man kan få fordelt de uforudsete udgifter over længere tid. Sædvanligvis er der jo her snak om forhold, som må løses hurtigt, og et forbrugslån kan man jo som oftest få udbetalt i løbet af få dage.

Rejser

Det er ikke ualmindeligt at finansiere rejser og ferier ved hjælp af forbrugslån, selvom der ofte advares mod på denne måde at anvende lån uden sikkerhed. Den enkelte låneansøger bestemmer imidlertid selv, hvad pengene skal bruges til. Har man kontrol over egen økonomi, kan en hårdt tiltrængt ferietur være det man trænger til, selvom man i øjeblikket ikke kan betale med opsparede midler, hvorfor en ferie kan blive realiseret på denne måde. Et alternativ kunne være at søge om et kreditkort til dette formål.

Shopping

At anvende et forbrugslån til shopping kan være et tveægget sværd, hvis man ikke har et tilstrækkeligt godt overblik over egen økonomi. Impulskøb bør under ingen omstændigheder finansieres på denne måde. Det er imidlertid ikke ualmindeligt at benytte et lån for at skaffe sig større ting som møbler, nyt TV eller andet inventar, som man ellers ville vente nogle år med at anskaffe sig.

Etablering af eget firma

Mange mennesker går rundt med en forretningsidé, men mangler startkapital. En måde, at virkeliggøre drømmen om at starte egen virksomhed på, er at optage et forbrugslån. Dermed har man mulighed for at skaffe sig et økonomisk grundlag for etableringen af et firma.

Uanset om man vælger det ene eller det andet formål, når man søger om et forbrugslån, bør man have planlagt det hele grundigt på forhånd. Man bør ikke søge om et højere lånebeløb, end man strengt taget har behov for, og det er desuden vigtigt, at man sætter sig godt ind i, hvad den totale udgift bliver.