Forøg chancen for at få et forbrugslån – Forbrugslån.net

Artikler

Forøg chancen for at få et forbrugslån

I mange tilfælde må du stille sikkerhed for at få bevilget et lån. Det gælder bl.a. boliglån. Forbrugslån uden sikkerhed bliver bevilget ud fra andre kriterier. Det vigtigste er, at ansøgeren er genstand for en individuel kreditvurdering. Banken, du søger lån i, henvender sig så til et kreditvurderingsinstitut.

Minimumskrav

Før du søger, er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke minimumskrav de aktuelle banker opererer med. I nogle banker kan 18-årige få lån, mens andre banker ikke låner ud til nogen under 25 år. Det er også en del forskel med hensyn til krav om årsindtægt. Ofte må man kunne dokumentere en fast årlig indtægt på kr. 150.000 eller kr. 200.000. Tjener du mindre end dette, er det ingen god idé at søge lån i disse banker. Som oftest vil det også være sådan, at hvis du har betalingsanmærkninger, vil svaret fra banken blive negativt.

Opfylder du mindstekravene, som banken eller finansinstitutionen kræver, er du godt på vej til at få bevilget din ansøgning. Har du derimod en del tidligere gæld, flere kreditkort og smålån, kan banken derimod afslå din ansøgning.

Andre ting som kan have indvirkning på din ansøgning om forbrugslån

– Er du gift eller samboende, så vil det styrke låneansøgningen, hvis partneren står som medansøger. Set fra bankens side betyder dette, at sikkerheden forbedres.

Hvor meget har du brug for at låne? Hvis behovet for eksempel er kr. 20.000, er det jo ikke så fornuftigt at søge om det tidobbelte. Det er, naturligt nok, lettere at få bevilget et lavt lånebeløb end et højt.

– Siden et forbrugslån ofte bevilges uden sikkerhed, er renten højere end på andre lån. Hvis du kan stille sikkerhed, for eksempel i egen eller andres (for eksempel forældres) bolig, vil renten blive lavere, og chancen for at få lånet bevilget vil også være betydeligt større.

– Sædvanligvis får man ikke bevilget lån, hvis man har betalingsanmærkninger eller aktive inkassosager. Ryd derfor op i alle inkassosager, før du søger. Betalingsanmærkningerne skal slettes, når gælden er opgjort. Det sker dog, at det tager lidt tid, før sagerne ”forsvinder” helt.

– Mange banker kræver, at du indsender den sidste selvangivelse. Hvis din indtægt er højere på søgetidspunktet, end den skatteoplysningerne fra de foregående år viser, er det klogt at vedlægge tillægsoplysninger om dette, når du sender ansøgningen. Det vil styrke chancen for at få bevilget lånet.

– Nogle banker har mindre strenge minimumskrav for at få bevilget et forbrugslån. Til gengæld er betingelserne stort set dårligere end ved banker, som har højere minimumskrav. Hvis man skal nævne specielle banker, så er det lettere at få lån hos f.eks. L’EASY eller Lendo (lave minimumskrav) end f.eks. Santander Consumer eller Bank Norwegian (høje krav til indtægt og alder).