Hvor meget kan jeg låne? | Forbrugslån.net

Artikler

Hvor meget kan jeg låne?

Står du og leder efter en mulighed, så du kan få et større råderum i din økonomi, og du kan være fri for at skulle spare hele tiden, så har du flere muligheder. En af dine løsninger, så du kan undgå at bekymre dig om din økonomi, er at tage et lån. Det vil lette din økonomiske byrde, men også den byrde det kan være hele tiden at gå rundt og tænke på din finansielle situation.

Hvis du er på udkig efter et lån, er der nogle ting, som er gode at være opmærksomme på. Det gør, at du kan optage et lån velovervejet og på et solidt grundlag, så du ikke blot tager det første og tilsyneladende bedste lån, der er lige nu. En af de første ting du skal gøre op med dig selv, når du skal lede efter det mest fordelagtige lån til dig, er, hvor mange penge du ønsker at låne. Det er en god ting at huske på, at du skal betale beløbet tilbage på et tidspunkt, så den sum, du låner, skal altså være et realistisk bud på noget, du i fremtiden vil kunne betale tilbage.

Det kan være meget forskelligt fra situation til situation, hvor mange penge du står og mangler. Det kan være alt fra et par tusinde kroner til at erstatte det gamle køleskab, eller det kan være flere tusinde kroner, hvis du skal ud og investere i den nye bil. Derudover varierer det også meget fra lånetype til lånetype, hvor stort et pengebeløb du kan låne. Der er altså flere faktorer, der spiller ind, når det kommer til, hvor mange penge du kan låne.

Lån til de mindre ting i din hverdag

Kviklån, minilån, hurtiglån, SMS-lån – kært barn har mange navne. Disse typer af lån er velegnede til dig, der står og mangler hurtige penge på lommen i en mindre størrelse. Ved fx et kviklån vil der være en grænse for hvor meget, du kan låne. Her vil der typisk være tale om nogle tusinde kroner, men det kan igen variere meget fra kreditforening til kreditforening.

Lånetypen er kendetegnet ved mindre pengebeløb og kan hjælpe dig i din hverdag, hvis du står og mangler hjælp til finansiering til nogle af de ting, du ikke kan undvære eller ikke vil give afkald på. Det kan være, at den gamle computer er gået i stykker, og du ikke kan undvære en ny. Eller du står og skal købe en masse nye studiebøger. Lige meget hvad vil et lån på et mindre pengebeløb kunne dække disse udgifter.

Lån til de lidt større ting

Et andet slags lån er et forbrugslån eller kviklån, hvor du kan låne et større beløb, da det i højere grad er målrettet til dit forbrug. Forbrugslånet er velegnet til dig, der står og mangler finansiering til dit forbrug i din hverdag, hvor der typisk er tale om et højere beløb end ved andre ting.

Lån til de store investeringer

Mangler du en løsning, så du kan finansiere købet af fx en ny bil, en båd eller dit drømmehus, så er der tale om en større pose af penge. Heldigvis er dette muligt, også selvom der kan være tale om rigtig mange penge. Da der er kommet flere og flere låneudbydere på markedet, har det også gjort konkurrencen om kunderne større. Det har betydet, at kreditforeningerne i højere grad end før er mere villige til at låne flere penge ud til deres kunder. Flere og flere kunder har også fået øjnene op for de mange fordele og muligheder, de har ved at vælge en ekstern kreditforening i stedet for deres egen bank. Det har gjort det muligt for de fleste at låne penge til at købe deres nye hus eller købe den nye bil.

Ingen grænser

Der findes altså ingen fastsat grænse for, hvor mange penge du som kunde kan låne. Det afhænger i høj grad af, hvilken låneudbyder du vælger, og hvilken type af lån du er på udkig efter. Der er altså flere faktorer, der spiller ind, når du vil finde ud af, hvor mange penge du kan låne. Det vigtigste, når du er interesseret i at tage et lån, er altså først at finde ud af, hvad du vil bruge pengene på, og derefter finde ud af hvor mange penge det præcis drejer sig om.