Udgifter og gebyrer på forbrugslån – Forbrugslån.net

Artikler

Udgifter og gebyrer på forbrugslån

Renter

Renten er den største udgift for dig, når du optager et forbrugslån. Selv en forskel på 2 – 3 % kan betyde meget, hvis lånet er højt. For eksempel hvis du lånte kr. 250.000 til en årlig rente på 10 % med en løbetid på 12 år, ville du spare kr. 90.000 kroner i forhold til, hvis renten var 13 %.

Terminsgebyr

Terminsgebyr er et gebyr, som udlåneren lægger på hver måned. Dette er administrationsomkostninger, banken har i forbindelse med lånet til dig. Sædvanligvis er terminsgebyret ca. kr. 40 per måned, men du finder også banker med et højere terminsgebyr, og udlånere som slet ikke tager dette gebyr.

Etableringsgebyr

Etableringsgebyret ligger sædvanligvis på mellem kr. 500 til kr. 950. Dette betales kun en gang, og bliver lagt på lånebeløbet helt i begyndelsen af låneperioden. Hvis lånebeløbet er lavt, og du ikke har tænkt dig at låne over lang tid, kan det svare sig at finde en institution med et lavt etableringsgebyr.

Bør ses i sammenhæng

Udgifterne med forbrugslånet bør ses i sammenhæng. Som et generelt fingerpeg kan man sige, at renteudgifterne er de højeste, derefter terminsgebyr og etableringsgebyr. Dette afhænger alligevel i stor grad af, hvor længe du har tænkt dig at låne pengene. For eksempel hvis du har tænkt dig at låne kr. 10.000 i 1 år hos Bank Norwegian vil etableringsomkostningerne (kr. 950) udgøre den største udgift. Du bør derfor altid regne alle udgifterne sammen, før du låner, baseret på hvor længe du tror, du kommer til at låne pengene.