Forbrugslån med medansøger – Forbrugslån.net

Artikler

Forbrugslån med medansøger

Er man to om noget, så er det som regel fordelagtigt. Det gælder også, når man skal søge om forbrugslån, så øger man ikke bare chancerne for at få bevilget ansøgningen, men man kan også få nogle bedre betingelser, hvis man søger sådanne lån sammen med nogen. For det er nemlig ikke alle, som bliver godkendt af banken, når de søger alene, eller som får et tilbud, som er godt nok, baseret på deres egen indtægt. Derfor skal vi se nærmere på, hvorfor det er klogt at søge om forbrugslån med medansøger.

Kan alle søge om forbrugslån med medansøger?

Det er en ukompliceret proces at søge om forbrugslån med en medansøger, og det er mindst ligeså enkelt som at søge alene. De fleste banker lader dig søge om lån på nettet, og her kan man i ansøgningsskemaet vælge, om man vil søge sammen med nogen. Der er altså store fordele, når man søger sammen, først og fremmest fordi det øger chancen for at få godkendt ansøgningen. Begge indtægter bliver nemlig lagt sammen og vurderes samlet, sådan at I lettere imødekommer bankens krav, samtidig med at dette reducerer risikoen for banken, som tilbyder lånet.

Det gør, at banken sandsynligvis vil give jer et bedre lånetilbud med lavere rente, end hvis man havde søgt alene. For når risikoen reduceres, så bliver betingelserne også bedre. Det er sådan det fungerer med disse usikre lån, og derfor vil det altid være fordelagtigt at søge sammen med nogen. Det betyder ikke noget, hvis man skal låne lidt eller mange penge, for det vil altid være billigere at være to personer til at optage et lån. Så selv om du kunne have fået godkendt ansøgningen alene, så vil det alligevel være fordelagtigt at søge om forbrugslån med en medansøger.

Hvem kan man søge sammen med?

Der findes ikke nogen specielle regler, som siger hvem man må søge sammen med, selv om det for de fleste vil være mest naturligt med en kæreste eller samboer. Det vigtigste er, at man kan stole på den person, som man søger sammen med, siden begge bliver solidarisk ansvarlige for den andens “gæld”, og man kan derfor ende med et betalingsproblem. Derfor er det noget mere usikkert at bruge en kammerat eller en veninde som medansøger, eftersom det hurtigt kan skabe konflikter, hvis man skal kæmpe med at betale gælden.

Det er også muligt at bruge familiemedlemmer som medansøger. Men det anbefales ikke, at man overtaler nogen til at stå som medansøger, bare fordi du ikke kan få godkendt ansøgningen alene. Dette kan føre til, at andre får økonomiske problemer i fremtiden, eller at de må lægge ud for dig, hvis du ikke kan klare din afbetaling. Når man søger om et forbrugslån med medansøger, så skal det være, fordi begge har fordel af lånet, selv om dette absolut ikke altid er tilfældet.