SMS-lån – Forbrugslån.net

Artikler

SMS-lån

Står du og mangler penge her og nu? Der kan være mange grunde til, at du står og mangler penge, og det behøver ikke nødvendigvis være et tegn på, at du ikke har styr på din økonomi. Alle mennesker oplever nemlig til tider at skulle tackle uforudsete udgifter. Det kan eksempelvis være, at din motorcykel, som er dit vigtigste transportmiddel, netop er gået i stykker, eller det kan være, du mangler en computer til studiestart, hvorfor du ikke kan vente i flere måneder på at spare pengene op. Uanset hvad du mangler penge til, er der heldigvis en løsning til, hvordan du kan skaffe pengene inden for meget kort tid. Du har nemlig mulighed for at benytte et af de mange online lån, der de seneste år er blevet mere og mere populære.

Hvad er et SMS-lån?

Online findes der et væld af forskellige lån, der alle kan hjælpe dig med at få styr på uforudsete udgifter. Der findes blandt andet hurtiglån, mikrolån og forbrugslån. Blandt disse mange låneformer findes SMS-lån. SMS-lån er en hurtig og nem måde at ansøge om penge på. Det kan nemlig for mange være både svært og uoverskueligt at gennemskue de mange låneudbyderes tilbud. Men med et SMS-lån bliver det næsten ikke lettere. Som navnet indikerer, optages et SMS-lån ved brug af din telefon. Når du har fundet den låneudbyder, du ønsker at låne ved, følger du blot instrukserne og sender en SMS afsted. Når du bliver godkendt, vil du inden for kort tid få indsat de lånte penge på din konto. SMS-lån henvender sig ofte til personer, der skal bruge penge her og nu, da låneformen indsætter pengene så hurtigt som muligt. Derudover henvender SMS-lån sig oftest til personer, der ønsker at låne mindre beløb, hvorfor denne låneform er ideel til køb af ny cykel, computer eller lignende. Et SMS-lån er nemlig en forholdsvis dyr måde at låne penge på, da renten som oftest er højere end ved mange øvrige lån. Du bør derfor vælge et SMS-lån, hvis det skal være nemt og hurtigt, men ikke nødvendigvis behøver at være den billigste måde at låne penge på.

Hvem kan få et lån?

De fleste mennesker kan optage et mindre SMS-lån. Dog er der nogle generelle krav, der gør sig gældende for at låne penge i Danmark. De fleste låneudbydere vil nemlig kræve, at du er fyldt 18 år. Der kan dog være højere alderskriterier hos nogle låneudbydere. Derudover vil de fleste online låneudbydere kræve, at du er dansk statsborger. Øvrige krav såsom dokumentation på fast indtægt og besiddelse af NemID kan også have betydning for, om du kan optage et SMS-lån. Det anbefales derfor, at du altid læser om krav og betingelser på den pågældende låneudbyders hjemmeside, så du er sikker på at opfylde kravene, inden du ansøger.

Fordele og ulemper

Der er som sagt altid nogle fordele og ulemper ved de forskellige online låneformer. Det kan være svært at komme helt uden om ulemperne, hvorfor du bør overveje, om lånet ikke har din interesse på grund af ulemperne, eller om du kan se igennem fingre med disse.
Fordelene ved et SMS-lån er tiden. Du behøver nemlig ikke vente flere uger på, at din ansøgning bliver godkendt, og pengene bliver sat ind. Det kan være forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder, hvornår pengene præcist havner på din konto. Desuden ser mange mennesker en fordel i, at du ved SMS-lån ikke skal redegøre for, hvad pengene skal bruges til. Der er altså ikke en bankrådgiver, du skal stå til ansvar overfor, hvorfor du kan bruge pengene til lige det, du ønsker. En anden fordel er, at det er meget lettere at blive godkendt til et SMS-lån end ved mange af de øvrige låneformer. Det er netop et mindre lån, hvorfor der ikke er en ligeså stor risiko forbundet. Derfor er låneudbyderne villige til at godkende de fleste.
Ulempen ved SMS-lån er dog, at de er forholdsvis dyre at optage. Derfor bør du gøre op med dig selv, om alle fordelene opvejer den væsentligste ulempe. Du kan jo vælge at se den høje rente som den pris, du må betale for alle de super fede fordele, som følger med SMS-lånet.