Hvad er et personligt budget – Forbrugslån.net

Artikler

lag et budsjett

Hvad er et personligt budget

Det er meget almindeligt at lægge et budget i en virksomhed, som slet og ret er en planlægning af den økonomiske situation i form af forudsete udgifter og indtægter. For mange vil det også være gunstigt at lave sig et personligt budget, hvor man i praksis planlægger ens egen økonomiske hverdag. Det vil være nyttigt for mange, sådan at man prioriterer at bruge penge på de rigtige ting, samtidig med at man faktisk ser, hvor meget man egentlig har råd til at bruge.

I denne artikel skal vi se nærmere på, hvordan du kan lægge dit eget personlige budget.

Anfør dine udgifter

Det første du må gøre er at lave en oversigt over dine månedlige udgifter. Her snakker vi om faste udgifter som husleje, strøm, TV og internet, forsikringer, studielån og eventuelt andre ting, som præger hverdagen. Men samtidig er det nødvendigt, at man anfører ting som NRK-licensen, årsafgift på bil og andre udgifter, som dukker op årligt.

Anfør alle dine udgifter i et Excel-ark, så kan du se hvor meget, du må ud med hver måned. Du kan også lave et budget, hvor udgifterne for hver enkelt måned fremkommer. Mange vil også lave listen i prioriteret rækkefølge, så de udgifter, som «må betales», kommer først, mens man nederst på listen anfører ting som tøj, frisør, interiør og så videre.

Se, hvor meget du har til overs

Når alle udgifter er anført, så er det vigtigt, at man har en buffer i forhold til indtægten. For generelt set regner vi med, at du kommer til at overstige dit budget – der er altid ting, man ikke har taget højde for, hvad enten det er lejeudgifter, eller det var et par byture for meget i den aktuelle måned.

Derfor, når du anfører din indtægt i budgettet, så er det ekstremt vigtigt, at man har noget luft i budgettet. Sæt gerne penge af, som er til overs, til opsparing, eller planlæg din opsparing, hvis du virkelig har ambitioner om, at du skal spare penge op.

https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/privatoekonomi-og-aftaler/budget-og-budgetlaegning/budget-lav-det-nemt-med-et