Artikel om gæld og forbrugslån – Forbrugslån.net

Artikler

forbrukslån og gjeld

Artikel om gæld og forbrugslån

At få gælden under kontrol er ikke så vanskeligt, som mange vil gøre det til. Den største hindring for at få minimere sin gæld er at holde sig til de strategier, som der er behov for at nå i mål.

At samle gælden

Mange enkeltpersoner i Danmark har flere forskellige lån som f.eks. lån på kreditkort, billån og afbetalingsslån til for eksempel en varekæde som Elgiganten eller Jysk. Det er faktisk sådan, at det ikke er usædvanligt at afbetale på flere forskellige lån samtidig, mange med en høj rente.

At holde styr på afbetalinger på lån kan være vanskeligt, og hvis betalingen glemmes, kan gebyrer og endda højere renter blive en realitet. Dette reducerer rådighedsbeløbet og kan føre til, at man havner i en spiral, som er vanskelig at komme ud af.

En måde at komme ud af spiralen på er at optage et forbrugslån med en lavere rente, end du har på for eksempel dit kreditkort eller afbetalingen, du har på plasma TV’et, du købte for to år siden. På denne måde vil det blive enklere at organisere gælden samtidig med, at du sparer penge på lavere renter.

Vær alligevel opmærksom på gemte gebyrer og udgifter. Læs altid betingelser og vilkår nøje, så at du ikke ender med at betale mere end før. Vi anbefaler Ferratum eller Bank Norwegian, hvis du ønsker at samle lån på et sted til en lavere rente.

Prioriter gælden

Hvis du har mulighed for det, så bør du betale extra ned på din gæld. Dette frigør lidt penge den følgende måned, eftersom afdragene hermed sænkes lidt. Du kan så endda betale lidt mere af næste måned.

Se efter andre indtægtsmuligheder

Se efter andre muligheder for indtægt, hvis du er havnet i finansielle problemer. Et ekstra job ved siden af dit sædvanlige job er en god begyndelse. Har du en dyr bil – sælg den, og køb dig en billigere eller tag bussen i en periode. Et andet alternativ er at gå en tur på loftet og sælge alle genstandene, du ikke har brug for på QXL.

Flere tips

– Start året med et budget

– Opret en konto for opsparing og en forbrugskonto

– Betal kreditkortet, før den rentefrie periode udløber

Saml gælden i et forbrugslån (men kun hvis renten og udgifterne er lavere)

– Betal så meget af, som du kan, så ofte du kan

– Køb færre forbrugsvarer og kun varer, du har behov for, til økonomien er blevet bedre