Tips til hvordan du kan få feriepengene til at vare længere – Forbrugslån.net

Artikler

Tips til hvordan du kan få feriepengene til at vare længere

Maj måned er en dejlig måned for de fleste danskere, og det skyldes ikke kun, at sommeren er lige om hjørnet. Maj måned er nemlig også den måned, feriepengene udbetales, og uden at man behøver at betale skat af dem. Skattekronerne bliver derimod tilføjet til lønnen. Gennemsnitligt får danskere udbetalt deres månedsløn i feriepenge.

Med andre ord er det en måned, hvor man har masser af penge til overs, men spørgsmålet er så: Hvordan skal man benytte sig af dem? Her er vore tips til dig, som ønsker, at dine feriepenge kommer til at vare lidt længere.

Tag på en billig ferie

Man forbinder for det meste feriepenge med ferie. Det siger jo sig selv! Og derfor vælger mange at bruge disse penge på en velfortjent ferie. Men er det altid en god idé? Man kan nemt komme til at takke ja til det første og bedste ferietilbud, man finder, og så kan feriepengene hurtigt bliver brugt op, når man i stedet skulle have givet sig lidt tid til at sammenligne priser på billige ferierejser. Mange penge kan spares ved at være fleksibel og ved at lede efter restpladser. Husk på, at man nemt kan falde i «nu har jeg råd» fælden, når der pludselig er penge til overs, og at man ikke sammenligner feriepriser.

Ryd op i økonomien

Før du går i gang med at tænke på at tage på ferie, ville det være en god idé at få ryddet op i økonomien. Kom af med ubetalte regninger og sæt feriepengene til side for afbetaling af gæld. Det kan i dette omfang være en god idé at betale næste måneds husleje samt regninger på forskud, så at du i de næste to måneder ikke skal tænke for meget over økonomien. Det kan være en god plan for de fleste mennesker, da det giver en mulighed for at nyde en dejlig sommer uden for mange økonomiske spekulationer.

Det kan også være en god idé at tænke på boliglånet. Da renteniveauet for dette er lavt betaler man en meget lille smule på boliglån, og det kan godt betale sig at indkassere feriepengene i boligen. Det virker måske også særlig fristende, men du vil kunne tjene på det.

Læg penge til side for at spare

Der er mange af os, der sammenligner opsparing med “kedeligt,” men det er meget vigtigt. I Danmark kan man søge om at få sine feriepenge udbetalt, som kan hjælpe én med at spare større summe, især på en opsparingskonto. Det kan være en stor hjælp at have en “buffer” til uforudsigelige udgifter, og udbetalte feriepenge kan spille en stor rolle her.

Fornuftigt brug af penge på ferien

Vi vil naturligvis ikke fraråde dig til at tage på ferie, men du skal vide, at du sagtens kan tage på ferie uden at bruge en formue. En ting er at skulle betale for rejsen og opholdet, men hvor mange penge behøver man egentlig for at kunne klare sig på selve ferien? Det er vigtigt at planlægge et budget på forhånd og at forsøge at overholde det. Lad være med at brug kreditkortet mere, end hvad du har råd til at betale og undgå helst dyre gebyrer, når du hæver penge fra banker eller lignende på ferien. Selvom det selvfølgelig er vigtigt at forkæle sig lidt i løbet af ferien, så er det også rart at have penge tilbage fra feriepengene, når man kommer tilbage til hverdagen igen.