Refinansiering af gæld | Forbrugslån.net

Artikler

Refinansiering af gæld

Høje månedlige udgifter, som skyldes afbetaling af gæld, tærer ikke bare på pengepungen, men også på humøret og livskvaliteten. Vejen til en bedre hverdag går ofte via det, vi kalder for refinansiering. Dette er, når du optager ny gæld for at blive den gamle kvit. Målet er så, at det nye lån giver dig bedre betingelser, og dermed lavere totaludgifter.

Tænk på samme måde som med elregningen

Kunne du tænke dig at skifte strømleverandør for at spare kr. 5 hver måned? Hvad så, hvis du kunne spare hele kr. 5.000? Det er sikkert nemmere at svare «ja» til det sidste spørgsmål. Forskellene på renteomkostninger og eventuelle gebyrer er det, der bestemmer om det er dét værd at refinansiere indsatsen. I dette tilfælde spiller gældens størrelse også en vigtig rolle. At refinansiere små beløb har ikke nødvendigvis altid den store effekt. Derimod kan det tilsvarende for større beløb resultere i flere tusinder kroner sparet i løbet af et år.

De typer lån, du kan få for refinansiering spiller også en vigtig rolle. Rentebetingelserne for et sikret lån (når banken har pant i fast ejendom), er normalt betydelig lavere end et usikret lån. Det er nødvendigt at tage rentabilitet i betragtning, eventuelt ved hjælp af diverse regnemaskiner, som kan findes hos nogle banker eller på hjemmesider, der tilbyder support indenfor privatøkonomi.

Hvad kan refinansieres?

Alle gældformer kan refinansieres. Det mest populære i denne sammenhæng er når, folk forhandler bedre betingelser for deres boliglån hos deres bank eller vælge at flytte deres lån videre til en anden bank. Selvom det godt kan koste at flytte bank, og selvom renteforskellene på boliglån hos banker er forholdsvis lave, kan det sagtens blive gavnligt at bruge denne form for refinansiering.

Refinansiering af forbrugslån samt gæld fra kreditkort er også blevet meget almindeligt. Normalt er disse summe meget lavere i disse tilfælde, hvis vi sammenligner med boliglån. Dog er renteforskellene som regel af større karakter. Dette gælder specielt kreditgæld, hvor renterne ligger mellem 20 % og 30 %. Hvis du har gæld fra disse kort og forsøger at komme af med det, kan det betale sig at samle kreditten i et forbrugslån, for eksempel. Rentebetingelserne for disse typer lån er forskellige, men renten kan nemt komme ned og runde de 8 %, hvilket afhænger af hvor kreditværdig du er.

Slip af med gæld via afbetaling

Gæld fra kreditkort er ikke det eneste, der er dyrt. Rentebetingelserne for afbetaling på diverse varer, specielt indenfor elektronik og hvidevarer, er også høje, og ofte ligger de langt over betingelserne for forbrugslån. Disse afbetalingsordninger er for det meste ordninger, som man indgår, når man skal skynde sig med at få hånd om varerne. For eksempel kan en vaskemaskine, som er gået i stykker, erstattes på selvsamme dag, selvom man ikke har pengene på sig. Samtidig vil den vaskemaskine blive endnu dyrere på afbetaling, end hvis man havde pengene kontant.

Denne gæld kan også refinansieres. For de mennesker, der har boliglån, kan disse lån også udvides, eller også kan man søge om at modtage et kreditlån med formålet om at indfri det dyre lån. For de mennesker, der ikke er ejere af deres bolig, må de som regel benytte sig af forbrugslån, når de vil refinansiere. Selvom lån af disse typer er dyrere end de sædvanlige boliglån, er omkostningerne betydelig lavere end køb foretaget på kredit.