Spare tips til dig med en stram økonomi – Forbrugslån.net

Artikler

dårlig råd

Spare tips til dig med en stram økonomi

Kæmper du med en stram økonomi, og er det svært for dig at få dagligdagen til at køre? Du må bare holde humøret og motivationen oppe for at kunne komme ud af denne “onde cirkel”. Der er visse ting, man kan gøre for at få kontrol over ens økonomi, og der er mange forskellige måder at spare på ved at komme af med unødvendige udgifter. Her er de bedste tips til dig med en stram økonomi.

1. Betal faste udgifter hver måned

Det er selvklart, at de vigtigste udgifter har første prioritet, som f.eks. ens husleje, forsikringer, gæld osv. Hvis man betaler disse udgifter på en bestemt dag om måneden, så kan man nemt finde ud af, hvor mange penge, man har tilovers for resten af måneden, og så kan man også nemt føle sig trygt ved at vide, at man har betalt for det vigtigste. Det kan derfor være en rigtig god idé at betale de faste udgifter på en bestemt dato i måneden, efter at ens løn er kommet ind på kontoen.

2. Køb ind én gang om ugen

Der er helt sikkert en masse penge, der kan spares på indkøb af mad, især hvis man holder sig fra at købe ind flere gange om ugen. Hvis man arrangerer en madplan for hele ugen, og køber ind på en bestemt dag om ugen, så har man helt sikkert sparet en masse penge. Hvis man undgår at købe mad ind flere gange om ugen, så kan man spare rigtig meget. Det kan nemt blive rigtig dyrt at tage i supermarkedet flere gange om ugen. Husk på, at slik og snacks kan koste en del!

3. Hold dig fra dyr smågæld

Hold dig fra gæld og fra kreditkort, som du ikke kan betale for! Du vil bare ende med at skabe flere problemer for dig selv, når du vil blive nødt til at tilbagebetale lånte penge med masser af gebyrer og renter. Og der er heller ingen garanti for, at renten, som du vil imødekomme vil blive lav, og derfor kan din økonomi bliver endnu hårdere at håndtere.

4. Lav et budget over dine udgifter

For at have overskud over, hvor meget man betaler i faste udgifter hver måned, kan det betale sig at lægge et budget. Det gør man ved at skrive alle sine faste udgifter ned (heriblandt husleje, forsikringer, mobil udgifter, fastnet osv.) samtidig med at man har et budget for andre udgifter. Det vil for eksempel være en god idé at lægger kr. 3000 til kr. 4000 til side hver måned for mad, derefter penge til side for opsparing og andre penge til andet forbrug. Hvis du kan holde fast i dit budget, så vil det også sikre dig, at din indkomst vil kunne overleve indtil slutningen af måneden, og måske du endda vil have ekstra til måneden efter.

5. Undgå impulskøb

Hvis man har en stram økonomi er det vigtigste man kan gøre er at holde sig fra impulskøb. Med andre ord må man kunne være i stand til at gå forbi fristende produkter i butikker, om det så er i et supermarked eller et shopping center, uden at købe dem, medmindre det selvfølgelig er noget, man virkelig har behov for. Det er vigtigt, at man altid er ærlig overfor sig selv, især hvis man har en stram økonomi.

6. Spar små beløb med faste trin

Det er enormt vigtigt at spare, og det kan derfor være guld værd at lægge penge til side og at have en buffer, som man kalder det. Men det er ikke altid nemt at spare så mange penge, når så meget skal betales. Derfor vil vi anbefale, at man ligge et fast beløb til side sammen med ens faste regninger, og at det faste beløb går direkte ind på en opsparingskonto. Hvis du har mulighed for at spare hele kr. 500 hver måneder, så kan det hjælpe i fremtiden med uforudsigelige udgifter.

7. Kan du arbejde mere?

En af de enkle løsninger på en stram økonomi er at øge ens indkomst. Er det muligt for dig at arbejde flere timer? Det er selvfølgelig ikke altid nemt at svare på, men vi anbefaler i hvert fald altid, at forsøge at øge sin indkomst. Det vil hjælpe ens økonomi med at blive højere, omkring de kr. 2.000 til kr. 3.000, med cirka 3-4 vagter mere i måneden.

8. Køb brugt – ikke nyt

Vore sidste spare tips til dig med en stram økonomi er at undgå at købe nyt. Brugt betyder ikke nødvendigvis, at det er dårligt, for i Danmark kan man finde masser af brugte produkter, der ligner de nye versioner, men for meget bedre priser. Der er flere tusinder af kroner at spare ved at købe brugt.