Sådan sparer du penge på madindkøb – Forbrugslån.net

Artikler

spar på mathandelen

Sådan sparer du penge på madindkøb

Bruger din familie alt for mange udgifter på madindkøb? Der er rigtig meget, der kan gøres for at reducere omkostningerne, og undersøgelser viser, at danskere langt flere penge på mad end nødvendigt, hvilket især skyldes dårlige rutiner og indkøbsvaner. I denne artikel vil vi give dig gode råd, der vil kunne hjælpe dig med at spare penge på madindkøb hver måned.

Lav en madplan – og følg den

Den bedste måde er spare penge på madindkøb på er at lave en «madplan». Brug søndag aften på at planlægge middagsmåltiderne i løbet af den kommende uge og skriv samtidig ned alt hvad der behøves indenfor husholdningen. Det giver ikke bare hele familien en mere forudsigelig uge i forhold til mad, især middagsmad, men man kan også sagtens planlægge morgenmad, frokost og andet. En indkøbsliste forkorter også hele indkøbsturen, da man ved, hvad det er, man søger.

Og hvis man kan finde ud af at undgå impulskøbene, så er der mange penge at spare ved at handle en gang om ugen. Man kan sagtens klare sig på et indkøb på ca. kr. 1000, der kan holde ugen ud, og med fire uger om måneden, er kr. 4000 ikke en stor udgift for en hel familie. Det vigtigste er at købe alt det, man behøver og så sommetider købe i større mængder end at købe færre ting flere gange om ugen.

Sammenlign priser

En sædvanlig måde at spare penge på madindkøb på er ved at sammenligne priser. Det er ingen hemmelighed, at nogle butikker i Danmark sætter mere fokus på god service og høj kvalitet end priserne (som Meny for eksempel), hvorimod andre gør lidt af det modsatte (f.eks. Netto). Det skal man selvfølgelig tænke over, når man køber ind, for de forskellige pristester, der foretages årligt af større dagsaviser viser, at man kan spare rigtige mange penge på hvert madindkøb.

Køb på tilbud – hvis det er nødvendigt

Det virker selvfølgelig dumt at sige nej til et godt tilbud, så længe man dog har brug for produkterne. Hver eneste uge dukker der nye tilbud op i butikkerne, og man må selvfølgelig godt udnytte disse. Man kan for eksempel købe hakket kød på tilbud og så fryse det ned. I det lange løb kan du spare på disse vaner.

Udover det er det muligt at købe massevis af produkter, der er udløbet, eller der kommer til at gøre det indenfor et par dage. Det er muligt at spare hele 50 % ved køb af disse produkter, hvilket betyder at ens råvarer bliver betydelig billigere.

Slut med slik!

Hvis der er noget, der koster meget, er det slik og snacks. En pose chips kan næsten koste det samme som hakket kød, og hvorimod den sidstnævnte kan være hovedingrediensen for en middag for to, kan det førstnævnte bare svare til en ekstra udgift, som man sagtens kan klare sig ugen især på hverdage. Så må man hellere spare til ekstra guf til helligdagene. Så, alt i alt, er der mange penge at spare, hvis man skærer snacks og slik væk fra madindkøbet.