Refinansiering – Forbrugslån.net

Artikler

Refinansiering

Står du over for at skulle optage et lån? Har du svært ved at forstå alle betegnelser og begreber inden for bank- og låneverdenen såsom refinansiering og F1 lån? Bare rolig, du er ikke den eneste.

Da der findes et utal af forskellige lån og begreber inden for låneverdenen, er det næsten umuligt at kende betydningen og omfanget af alle disse begreber. Heldigvis kan du søge viden online og således få svar på dine spørgsmål.

Eksempelvis er der mange, der ikke ved, hvad refinansiering af et lån betyder. I denne artikel får du viden omkring refinansiering, hvad du skal være opmærksom på i denne forbindelse, og ikke mindst hvilke økonomiske omkostninger der er forbundet med refinansiering. Ydermere giver artiklen et overblik over mulige udbydere, der er interessante, hvis du skal refinansiere dit lån.

Hvornår er refinansiering aktuelt?

Refinansiering er en betegnelse, der bruges, når et Flexlån skal have en ny rente fastlagt. Et Flexlån har nemlig som regel en rente, der er fastlagt over en periode på eksempelvis 1 år, 2 år eller 5 år. Når denne periode ophører, skal lånet refinansieres, idet en ny rente skal fastsættes. Hvis dit lån eksempelvis strækker sig over 30 år, skal du refinansiere dit lån løbende hos banken.  

Det anbefales, at du undersøger dine muligheder i god tid, før dit lån skal refinansieres. Ved at undersøge markedet er der større sandsynlighed for, at din refinansiering bliver mest fordelagtig for dig og din økonomi.

Refinansiering kan dermed siges at være aktuel kort tid før, dit nuværende låns aftale udløber. Hvis du har et F1 lån, udløber dette allerede efter et år, hvorfor du, inden dette år er gået, bør have undersøgt, hvilke muligheder du har i forbindelse med den kommende refinansiering.

Hvordan fungerer en refinansiering?

Refinansiering er ofte aktuel ved længere lånekontrakter, som løber over mange år. Løbende bliver renten dog ændret, når lånet skal refinansieres.

Når et lån skal refinansieres, er det banken eller kreditforeningen, der skal sælge deres obligationer for således at få råd til at låne dig penge. Derfor beror renten på, hvor godt et økonomisk udbytte banken eller kreditforeningen får af deres salg af obligationer. Hvis salget går godt, bliver renten, de kan tilbyde, lavere, og hvis salget går mindre godt, bliver renten højere. Renten er den pris, du som låneoptager betaler for at låne penge.

Et eksempel, der tydeliggør, hvordan en refinansiering fungerer, kunne være, at du har en låneaftale, der strækker sig over 30 år. Dog har du i samme forbindelse kun fået udbetalt nogle af pengene, da du har valgt et F1 lån. Når det første år er gået, skal renten fastsættes på ny. Prisen for at låne penge gennem de 30 år, som lånet strækker sig over, vil dermed ikke være den samme alle 30 år. Det kan derfor være både risikabelt og fordelagtigt, at optage et lån, der skal refinansieres ind i mellem. Og det behøver ikke være hvert evig eneste år, dit lån skal refinansieres. Der findes nemlig også andre lånetyper end F1 lån, der strækker sig over flere år.

De bedste låneudbydere til et lån med mulighed for refinansiering

Står du netop over for optagelsen af et større og længerevarende lån? Er du i tvivl om hvilken bank, du skal vælge? Det kan være svært at overskue det store marked af låneudbydere og banker. Der findes nemlig både fysiske banker og ikke mindst et utal af online låneudbydere. Et godt råd er derfor, at du rådgiver dig hos flere forskellige banker og låneudbydere. Dette kan enten foregå per telefon og mail, eller du kan vælge at gå ned i en fysisk bank og få en samtale. Uanset hvad du vælger, bør du i forbindelse med rådgivningen spørge om, hvilke lån den pågældende bank eller låneudbyder kan tilbyde dig. Du kan eksempelvis undersøge tilbuddene og mulighederne hos banker som Bank Norwegian og Santander. Disse udbyder begge flexlån med mulighed for refinansiering.

Sidst men ikke mindst lyder et godt råd i forbindelse med ethvert låneoptag, at du bare skal kontakte banken eller låneudbyderen, hvis du er i tvivl om noget. Det er nemlig de færreste, der er en haj til lån og renter, hvorfor det er helt naturligt, at der er nogle begreber og oplysninger, der er svære at forstå uden yderligere forklaring. Tid og tålmodighed er derfor ideelle egenskaber, når du undersøger markedet for at finde den rette bank eller låneudbyder.