Mikrolån – Forbrugslån.net

Artikler

Mikrolån

Med fremkomsten af internettet er det blevet meget lettere at låne penge til forbrug. Før i tiden var man nødsaget til at gå ned i banken og retfærdiggøre vigtigheden af et lån. I dag kan man blot sidde hjemme i sofaen med sin computer og undersøge de mange tilbud på lån fra de forskellige online låneudbydere. Lånemarkedet må altså siges at have ændret sig markant. Dette er en kæmpe fordel for dig som forbruger. Står du eksempelvis og mangler penge til en ny båd? Eller har du netop fundet den dyre designertaske, som du altid har drømt om, på tilbud? Du behøver ikke længere gå glip af forbrugsgoder, fordi det er sidst på måneden, eller fordi du ikke har nået at spare op endnu. Med et mikrolån har du nemlig mulighed for at låne penge online – og det er ovenikøbet både nemt og hurtigt.

Værd at vide om mikrolån?

Mikrolån er en betegnelse, der bruges om de små forbrugslån, som man kan optage online. Vigtigt er det at pointere, at et mikrolån ikke bør optages til større investeringer såsom bådkøb, bilkøb eller lignende. Mikrolån er derimod, som navnet indikerer, et mindre lån. Lånebeløbet ved de fleste mikrolån er ikke særlig stort, hvorfor det netop er ideelt til mindre forbrugsgoder såsom telefoner, computere, tøj og sko. Det er dog kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge dit mikrolån til. De online låneudbydere er nemlig fuldstændig ligeglade med, hvad du bruger pengene til, så længe du betaler af på lånet som aftalt. Dog bør du være opmærksom på, at mikrolån netop er små, nemme og hurtige at optage, hvorfor de også er en smule dyre i drift. Renten på de fleste mikrolån er nemlig forholdsvis høj, hvilket du bør indregne, når du overvejer at optage et mikrolån online.

Hvem kan optage et mikrolån?

Selvom de online låneudbydere ikke blander sig i, hvad pengene, du låner, skal bruges til, har de dog nogle krav til dig som låneoptager. Det er meget forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder, hvilke krav de stiller. Dog er der nogle retningslinjer, der i hvert fald ofte skal være opfyldt. Først og fremmest skal du være fyldt 18 år for at kunne låne penge. Dog er der nogle låneudbydere, der har højere alderskriterier. Du kan læse om alderskriterierne på de enkelte låneudbyderes hjemmesider.

Ydermere stiller mange af låneudbyderne krav såsom dansk statsborgerskab, fast indtægt og lignende. Disse krav stilles, så låneudbyderne er sikre på at få deres penge tilbage igen. Husk på at et lån blot er til låns. Lån derfor aldrig urealistiske høje beløb, som din økonomi ikke kan klare. Indgå kun aftaler med låneudbydere, som du kan og vil holde. Når du har gjort dig disse overvejelser klar, er du parat til at undersøge det online lånemarked og finde et mikrolån, der kan låne dig penge til det, du ønsker.

Find det bedste mikrolån – sådan gør du

Er du på udkig efter det bedste mikrolån? Ved du ikke, hvad du skal kigge efter? Bare rolig – det kan nemlig virke både svært og uoverskueligt at finde det bedste mikrolån online. Det store udvalg gør det netop uoverskueligt, hvilket måske afholder nogle fra at ansøge om optagelse af et mikrolån. Det er dog slet ikke så svært, hvis du bare giver dig lidt tid til at undersøge markedet. Find først og fremmest ud af, hvor mange penge du ønsker at låne. Lav derefter et månedligt budget over din økonomi, så du ved hvor meget, du kan betale af på lånet månedligt. Når du kender disse to tal, er du klar til at sammenligne de forskellige mikrolån, der findes online.

Det kan være en god idé at benytte tallet ÅOP, som betegner lånets årlige omkostninger i procent. Dette tal skal alle lån oplyse, hvorfor det er et godt sammenligningsredskab. Ligeledes er det omregnet til procent om året, hvorfor tallet er direkte sammenligneligt og meget nyttigt. Ved at kigge på lånets ÅOP får du desuden alle øvrige omkostninger, der er i forbindelse med optagelse af lånet. Derfor er du sikker på, at du ikke overser en faktor, når du sammenligner de forskellige mikrolån.

Det kan desuden anbefales, at du benytter en af de mange sammenligningsoversigter, der udbydes online. Disse er nemlig helt ideelle til at give et overordnet overblik over lånemarkedet. Efterfølgende kan du klikke videre ind på de forskellige låneudbyderes hjemmesider og blive klogere på lånets pris, omfang, krav og betingelser.